Høyt & Lavt Vestfold

2016

MKArkitektur & Design ble spurt om bistand med interiøret til kafeen og låven på Høyt og Lavt parken I Vestfold.

Låven:

Kunden ønsket å bygge om 2etg på låven, for å få et multifunksjonsrom til møterom, arrangementer osv.

Denne må isoleres og kles med gips, deretter males i lys farge. Den eksisterende bærende konstruksjonen er foreslått beiset og bevart for å holde stilen. Eksisterende gulv kan slipes eller nytt kan legges. Ved å ha lyse vegger, så er man mer fleksible med å leke med farger I tekstilene og møblene. Dette var noe som vi følte var viktig for rommet. Hovedfargen brukt er grønt, og så har vi lekt med tre og stål/metal.

På den ene endeveggen, ser man en klatrevegg som brukes idag. I stedet for å skjule denne, ønsket vi å bruke den som en fondvegg, belyse den og vise den frem. Derfor ble det foreslått glass mellom lokalet og klatreveggen. I forkant av glassveggen, kan det henges et lerret og prosjektor for å kunne ha foredrag, møter eller presentasjoner.

Langs den ene lange veggen, er det tenkt å montere glass ca 1m fra yttervegg. Skape et ekstra rom med belysning, hvor man kan se tak konstruksjonen til den gamle låven.

Flere mindre bord ble satt sammen for å skape et større bord. Dette var gjort pga fleksibilitet. Mørke tre stoler ble plassert her for å gi en kontrast. Et lite kjøkkenområdet ble tegnet inn for å kunne betjene mindre arrangementer.

Modulsofaer ble foreslått. På denne måten kan vi ha fleksibilitet samt skape nye soner for hvert arrangement. Disse elementene er enkle å flytte på og settes sammen med et magnetisk system. Nye ‘takskulpturer’ ble tegnet som kombinerer lamper, planter og dekor. Disse kan også brukes som romdelere. iFokus I Larvik ble også spurt om å ta konstruksjonen av disse, når tiden var inne.

Kafe:

Kafeen idag har en lit ‘utdatert’ utforming, og kunden ønsket å gjøre noen endringer uten å måtte rive eller flytte på noen vegger.

Konseptet fra oss var hovedsakelig å dra naturen inn i kafeen. Dra energien og fargene fra klatreparken inn. Enten ved bruk av fototapet, eller av beplantet vegger.

Fototapet ble foreslått aom et alternativ, montert på flere vegger. Parken har flere gode bilder av løypene som kunne benyttes inne i kafeen. Andre vegger ble beholdt som er, andre malt i sort eller grønt. For å få mer lys inn i kafeen, ble alle lister rundt vinduer, taklister og tak anbefalt malt i hvit. Alle møblene ble foreslått erstattet med nye. Stoler i spreke farger som oransje, gulv og grønt i sterk plast for å tåle den tøffe bruken. Bordene, i tre og sort stål.

Nye lysarmaturer ble designet spesielt for dette prosjektet. Med tanke på at iFokus i Larvik kunne gjennomføre oppdraget. Ideen her var å sette sammen et stål rør, lyspærer med ledninger i forskjellige farger. Dette skulle da henges fra tak ved bruk av tau og fester som benyttes i klatreutstyret og selene.

Kunden ble veldig fornøyd med forslaget og har allerede startet oppussing I kafeen. Byggeprosessen og utformingen har de valgt å gjøre selv.