ABAX Bergen

MKArkitektur & Design fikk i oppdrag av ABAX AS å utarbeide et forslag til det nye kontoret deres i Bergen. Kunden hadde allerede funnet lokalet, et areal på ca 450kvm, samt utarbeidet en plantegning med gårdeiers arkitekt.

Bergenkontoret, ble et litt mer ‘grønt’ (i farge) kontor en det i Danmark, samt mye mer fototapet ble benyttet som fondvegger eller til å dekke flere vegger på et rom. Det var viktig å skape et kult og energisk lokalet som kunne passe alle kjønn og aldersgrupper. Trivsel på jobben er veldig viktig for ABAX, noe som de har som verdigrunnlag etter selskapsverdien Entusiastisk.

Kontoret på ca 450kvm ligger i 4etg på Beddingen, Solheimsgata. Med utsikt over Solheimsviken, er kontoret en lyst og luftig arbeidsplass. Kunden ønsket ca 30 permanente arbeidsplasser, samt mulighet til å utvide med noen ekstra, et stort videokonferanserom til 40stk og et mindre til 6. Kunden ønsket at det nye kontoret skulle følge en lignende stil som kontoret vi lagde i Danmark i Januar, det skulle være et kult sted å jobbe, skape energi og arbeidsglede.

Vi utarbeidet arbeidstegninger, møblering og veggfargeplaner, samt hadde tett oppfølging under byggeprosjektet frem til ferdigstillelse. Tett dialog og samarbeid med GC Rieber, Moelven Nordia og Multiconsult som var byggeleder.

Konseptet var å skape et lunt, stramt kontor. Mye mørke farger med sterke fargekontraster i bildene og møblene.. Fargene, og designet gjør at kontoret kan beholde stilen i flere år fremover. Den har en god levetid, er praktisk og funksjonelt som kontor.

Prosjektet hadde oppstart i desember og ble ferdigstilt i mars. Et tett samarbeid og kommunikasjon fra Larvik ble gjort med GC Rieber, Moelven Nordia, Multiconsult og kontorleder i Bergen. De nye møblene ble bestilt fra Rom for Flere mens alt profilering, foliering, bilder og fototapeter fra NetPrint, Bergen.

Kunden og de ansatte ble veldig fornøyd med resultatet. Det nye kontoret i Bergen ble et moderne kontor som skaper energi og arbeidsglede til de ansatte.